centro asunnot

nyt uusissa osaavissa käsissä!

search


-

-

Espanjan Etelärannikon kiinteistöjen hinnat ovat reilussa nousussa pitkän talouslaman jälkeen. Tutkimusten mukaan hinnat laskivat 40 – 50 % ennen laskun päättymistä. Nyt hinnat ovat nousussa ja nousevat jopa 20 % vuodessa. Tämä siis Espanjan etelärannikolla. Kansainväliset kiinteistösijoittajat ovat löytäneet Espanjasta kannattavan sijoituskohteen ja kiinteistöjen odotusarvot ovat korkealla.

Jos olette miettimässä oman asunnon ostoa Marbella-Fuengirola-Malaga akselilta, voimme auttaa sopivan asunnon etsimisessä, mahdollisen pankkilainan järjestämisessä, ja kaupan toteuttamisessa.

Ennen kaupan tekemistä ostajalle hankitaan NIE-numero. Se on ulkomaalaisen henkilötunnus. Sen jälkeen avataan pankkitili Espanjalaisessa pankissa. Sitä tarvitaan kun rahoja tai shekkejä siirretään notariaatissa myyjille, välittäjille, notaareille ja myös pankkien edustajille. Kaupasta suoritetaan varainsiirtovero aivan kuin Suomessakin. Varainsiirtovero vanhojen kiinteistöjen kaupassa on 8 % ja uusien kiinteistöjen kaupassa 10 %. Kaikki asunnot ovat kiinteistöjä ja kaupanvahvistajana toimii Notaari. Notaari veloittaa kaupan tekemisestä ja kauppakirjan kirjoittamisesta palkkion ja karkeasti laskien kokonaiskulut ovat noin 11 -12 % kauppahinnan päälle.

Centro Asunnot on myynyt asuntoja ja muita kiinteistöjä yli 7 vuoden ajan.

Tervetuloa neuvottelemaan kiinteistön ostosta tai myynnistä!

 

Seija Silvasti